top of page

ARTIKELEN

Herken Mijn Hindoeïsme: Identiteit en discriminatie

Zondagavond 3 december (19.00 - 21.00) hosten we opnieuw een online editie van Herken Mijn Hindoeïsme. Op dit HindYou (jongeren) event komen we bij elkaar, gaan we gezamenlijk in gesprek, kan je vragen stellen en delen we kennis met elkaar. Zo leren we en hebben we ook een gezellige avond samen!


Identiteit en discriminatie

Dit onderwerp is juist nu erg actueel omdat niet altijd iedereen zich gehoord voelt en merkt dat je in deze maatschappij met een andere achtergrond (identiteit) toch anders aangekeken wordt. De term inclusiviteit speelt nu ook bij veel organisaties, maar wat houdt dat in? En hoe vertaal je dat naar het Hindoestaan zijn en hindoe zijn? Het is interessant om elkaars ervaringen op dit onderwerp te horen en als je de behoefte hebt vooral ook je eigen vragen of juist tips te delen!


Speciaal voor jongeren

Voor jongeren door jongeren is ons motto! HindYou events zijn bijeenkomsten voor jongeren (16-35 jaar). Wij zorgen ervoor dat je op een laagdrempelige manier kennis opdoet over het hindoeïsme en in contact komt anderen. Omdat we het graag persoonlijk houden is er beperkt plek beschikbaar! Meld je aan via de link in de bio of via https://www.mijnhindoeisme.nl/event-details/herken-mijn-hindoeisme-2023-12/form Stuur deze post vooral naar je vrienden of familie die je graag wilt uitnodigen op ons event!


Programma

Wij zorgen voor een interactief programma. We gaan gezamenlijk in gesprek in verschillende online break-out rooms. We gaan het hebben over wat houdt dit onderwerp in? Hoe ervaar jij het hindoeïsme als jouw identiteit? Ben jij open over het hindoeïsme in jouw omgeving (werk, school, sport etc.)? Het tweede onderwerp dat aan bod zal komen is discriminatie. Wat leert het hindoeïsme ons hierover? Ervaar jij discriminatie of kun je juist een ander tips geven? Jouw aanwezigheid zal zeker waardevol zijn!


Zoom

Het online event zal gehost worden vanuit Zoom. Geen ervaring met Zoom? Op de evenementen pagina leggen we uit waar je Zoom kan installeren en hoe je het dient te gebruiken. Omdat we het graag persoonlijk houden is er beperkt plek beschikbaar!







39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page