top of page

HINDOEÏSME

Ons doel is jou de kennis te bieden die het meest relevant is vandaag de dag.

Op deze pagina's vind je informatie waarmee je je kennis van het hindoeïsme kunt vergroten maar ook mantra's, aarties en chalisa's waarmee je zelf een mooie puja-dienst kunt uitvoeren thuis of waar je ook wilt.

Het hindoeïsme kent een rijkdom aan kennis, verhalen, rituelen, lofzangen en meer. Het zou een oneindige oefening zijn om al die informatie te bieden. Simpel gezegd een verhaal horen is leuk, maar het heeft pas echt meerwaarde als je de wijze les eruit leert.  

Omdat de informatie in het hindoeïsme oneindig, complex en tegelijkertijd interpretatie-gevoelig is, willen we bij deze naar voren brengen dat de geschreven teksten onze interpretatie is op basis van onze kennis, ervaring en bronnen. Wees zelf kritisch en vind jouw eigen verzameling van kennis en daaruit voortvloeiende conclusies.  

Fundamenten-God.jpg

De fundamenten zijn essentiële concepten uit het hindoeïsme. Deze onderwerpen staan aan de basis van het hindoeïsme, zoals God, Dharma, Bhakti en meer.

Fundamenten.jpg

Bid je thuis of hoor je de aartie in een mandir? Hier vind je direct de juiste tekst en vertaling van bekende mantra's, aarties en chalisa's. Geen zoektocht meer op Google.

hawankunf.jpg

Er worden verschillende rituelen en offers verricht, maar waarom en wat zeggen de geschriften hierover? Of zijn er ook gebruiken vanuit tradities die niet het hindoeïsme zijn maar cultuur? Hoe doe ik zelf een puja?

feestdag betekenis.jpg

Het hindoeïsme kent vele feestdagen in het jaar. De een wordt uitbundig gevierd en de ander niet. Wat vieren we op deze feestdagen en hoe kan ik zelf een feestdag (bijv. Divali) vieren? 

opened book page on brown wooden table_e

Het hindoeïsme is niet een geloof met 1 heilig boek. Er zijn tientallen heilige boeken. Wat zijn de voornaamste en wat kan ik erin vinden? Waar kan ik ze vinden? Lees hier de kern van elk van deze belangrijke geschriften.

Image by dorota dylka

Artikelen waar we dieper ingaan op belangrijke onderwerpen van vandaag en jou antwoorden geven op veel voorkomende vragen die toepasbaar is in jouw leven. 

bottom of page