Schermafbeelding 2020-08-04 om 11.24.24.

NEDERLAND

Het Hindoeïsme in Nederland kent met name in de Randstad verschillende organisaties. Deze organisaties, mandirs of activiteiten zijn niet altijd even eenvoudig te vinden. Daarom bieden wij jou al die informatie op één plek aan!  

aum.jpg

Het Hindoeïsme is niet de juiste benaming voor onze levensbeschouwing, Sanatan Dharma. Binnen deze filosofie zijn er verschillende stromingen, met elk een aantal verschillen ten opzichte van elkaar. Welke stromingen zijn er in Nederland?

Logo - volgt binnenkort.png

Naast de mandirs zijn er ook organisaties die buiten een mandir bijzondere activiteiten organiseren, waaronder ook wij. Er zijn ook overkoepelende organisaties en bijvoorbeeld andere websites die nuttige informatie aanbieden. 

Schermafbeelding 2020-08-04 om 11.24.24.

MANDIRS

Mandirs (Hindoe tempels) zijn plekken waar aanhangers van het hindoeïsme bijeenkomen om te bidden, zingen en kennis te verkrijgen over het hindoeïsme. Hiervoor worden reguliere (vaak een keer per week) diensten gehouden en tijdens feestdagen extra diensten gehouden.

Logo - volgt binnenkort.png

Om informatie tot je te nemen kun je zelf op onderzoek uit online of je kunt je kennis verrijken door lessen te volgen. Wij bieden een overzicht van verschillende lessen: Hindi/Sanskriet lessen, Ramayana lessen, Bhagvad gita lessen, en andere lessen.