OVER ONS

WIE ZIJN WIJ

Mijn Hindoeïsme is een platform waar wij samen met jou een plek willen bouwen om informatie over het hindoeïsme met elkaar te delen. Het is ontstaan uit een groep jongeren die elkaar gevonden hebben in een gezamenlijk doel: het voortbestaan van het hindoeïsme in Nederland behouden. En niet alleen het hindoeïsme zoals een stroming het aanhangt, maar een netwerk van verschillende stromingen. Want wij geloven dat saamhorigheid de basis is voor het behoudt van hindoeïsme. 

Heb je een vraag, ga naar contact en vul het formulier in.

ONZE MISSIE

"Duurzaamheid van het hindoeïsme waarborgen"

Wij streven naar een Nederland waarin het hindoeïsme van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar elke generatie (met name de jongeren) elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen helpen op hun spirituele reis in het leven. Wij zien het hindoeïsme breder dan het uitoefenen van een geloof. Het is een levensbeschouwing: een kijk op het leven vanuit de beginselen van het hindoeïsme (Sanatan Dharma), met aandacht voor elke stroming daarbinnen. Bij ons staat saamhorigheid centraal. Jij bent net zo belangrijk als elk ander in de organisatie. Alleen samen kunnen we het beste deze levensbeschouwing begrijpen en toepassen. Saamhorigheid betekent ook gezelligheid en verbroedering.

Meer over onze missie vind je op de pagina: ONZE MISSIE

DE STICHTING

Wij zijn een stichting, genaamd HindoeïsmeNL. MijnHindoeïsme is de naam waarmee we onze activiteiten ontplooien. Dat betekent dat wij geen commerciële organisatie en dus niet uit zijn op winst. Maar dat wij elke donatie inzetten voor onze activiteiten. Jouw donatie is enorm belangrijk voor het voortbestaan van onze missie en doelen. We zijn een erkende algemene nut beoogde instelling door de belastingdienst, dat betekent dat wij ook transparant zijn over onze financiële verantwoording en activiteiten.

Deze gegevens vind je op onze ANBI pagina. En je kunt ons steunen op de pagina STEUN ONS

HET TEAM

Wij zijn een divers team vol met verschillende talenten. Onze onderlinge respect, waardering en samenwerking maakt ons sterk. De basisnormen en waarden van het team zorgen voor een prettige sfeer waaruit weloverwogen acties en plezier voort komt. Achter het bestuur en teamleden staat een breder netwerk van vrijwilligers en adviseurs. Samen met jonge enthousiaste jongeren hebben we drie uitvoerende teams gecreëerd: Content Team, Online Team en Event Team.

Het Content Team is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kennis die wij delen op de website en social media. Het Online Team heeft de taak om deze content creatief te bewerken tot een moderne design, om vervolgens te posten en interactie via social media te bevorderen. Het Event Team organiseert, samen met input vanuit de andere teams, online bijeenkomsten en fysieke events.

Samen werken we aan de toekomst van het hindoeïsme in Nederland. Wil jij ons team versterken? Wacht niet en laat van je horen! Wij bespreken dan samen hoe jij invulling kunt geven aan jouw rol in ons team. Klik snel op IK DOE MEE.

foto Shyama.jpg

Shyama Tetar

Secretaris & Penningmeester

"Bijeenkomsten (satsangs) geven mij een enorme boost aan Bhakti. De spirituele energie die daarbij vrijkomt is ongekend! De kennis die er is binnen het hindoeïsme is zelfs binnen de wetenschap vaak (nog) onbekend."

foto Sunjay.png

Sunjay Sardjoe

Voorzitter

"Het hindoeïsme is toepasbaar op elke situatie: individu, werk, relaties, sport, etc. Ik leer elke keer iets nieuws tijdens onze events en daarnaast inspireert het mij om bezig te zijn met het hindoeïsme wanneer ik met anderen erover spreek."

Armand-min.jpeg

Armand Bissesar

IT, Design & Communicatie

"Alleen jijzelf bepaalt welke keuzes je maakt in het leven. Jouw way of living kun jij sturen. Het hindoeïsme kan je hierbij helpen door handvaten geven. "