top of page

CHALISA'S

Hier vind je vele teksten die gereciteerd en gezongen worden. De teksten zijn in het Sanskriet (of Hindi), met de Nederlandse teksten en Nederlandse/Engelse vertalingen. Je kunt deze gebruiken tijdens je eigen (puja)dienst thuis of wanneer je bijvoorbeeld in de mandir bent en de tekst niet goed kent.

Mantra's zijn krachtige Sanskriet teksten die positieve energie opwekken en zorgt voor meditatie en aanbidding tot het Goddelijke 

Aarti's zijn lofzangen ter ere van een bepaalde devi/devta. Waarbij diegene verwelkomt wordt of afscheid van genomen wordt met een brandende diya (lampje)

Chalisa's zijn zangteksten bestaand uit 40 (chalis) regels ter ere van een devi/devta. De bekendste is de Hanuman Chalisa, maar er bestaan nog meer

GODSPECIFIEKE CHALISA'S
VISHNU
SHIVA
LAKSMI
KRISHNA
RAMA
GANESH
SARASWATI

Chalisa's

Een chalisa is een 40 regel lange vers, niet in het Sanskrit geschreven. Het is bedoeld voor de bhakt om in een simpele taal de devi/devta te vereren. De meest bekende chalisa is de Hanuman Chalisa. De Hanuman Chalisa heeft Tulsi Das (schrijver van de Ramayana) om eerder genoemde reden geschreven ter ere van Hanuman Ji. Nadien zijn andere chalisa's geschreven. Op het pad van bhakti, wordt het bezingen van God en zijn werken als een van de belangrijkste stappen genoemd. 

bottom of page