top of page

ARTIKELEN

Terugblik: 2 Years Celebration Event

Zondag 18 september vierden ons 2 jarig bestaan! Het was een dag vol kennis en gezelligheid. Wil je weten hoe het was? Lees snel verder en bekijk de foto's!


Opening en tijdreis

Het event werd geopend door een kort praatje van Sunjay (voorzitter) en Armand (bestuurslid). We werden meegenomen in een korte reis over het ontstaan van Mijn Hindoeïsme en de successen die er in de afgelopen twee jaar geboekt zijn. Mijn Hindoeïsme is opgericht met als doel: het hindoeïsme te behouden in Nederland, met name voor de komende generaties. Wij willen dit bereiken door het delen van kennis en bevorderen van saamhorigheid.

Inmiddels heeft deze doelstelling zich weten te uiten in een social media community van meer dan 4000 volgers verspreid over meerdere kanalen.


Ook hebben we in de afgelopen 2 jaar 9 events georganiseerd en zijn er meer dan 100 artikelen op de website verschenen. Al met al waren de afgelopen 2 jaar zeer succesvol te noemen en we hopen natuurlijk op meer!


Vervolgens is het gesprek aangegaan met het publiek waar het hindoeïsme naartoe zou moeten in Nederland. Hoe zou Mijn Hindoeïsme daarin een rol kunnen spelen? Maar ook hoe zouden mandirs en andere organisaties daarin een rol kunnen spelen? Verschillende jongeren hadden hier een mening over. Door samen dit gesprek aan te gaan, weten wij beter wat de wens is en waar Mijn Hindoeïsme ook meer in kan gaan betekenen.


Meditatie

Na deze successen gevierd te hebben en met elkaar over de toekomst gesproken te hebben, was het tijd voor yoga en meditatie onder leiding van Rowena Oemrawsingh.

Rowena vertelde over hoe yoga en meditatie juist helpen in ons dagelijks leven. We zijn snel geneigd om stress weg te stoppen en in onze 24/7 samenleving maar door te gaan. Onze smartphone die vanaf het begin van de dag onze eerste focus krijgt, helpt daar ook niet bij. Ze legde uit dat yoga niet alleen maar oefeningen zoals je in de sportschool wel eens ziet, maar dat het meer dan sport is en helpt om bepaalde balansen weer te herstellen. Meditatie is voor je geestelijke gesteldheid ook een zeer belangrijk middel. Met meditatie kun je eens naar binnen keren en je ware ik de aandacht geven.


Na verteld te hebben over de theorie achter yoga en meditatie was het tijd voor de praktijk. Rowena heeft vervolgens de groep begeleid bij een 10 minuten durende meditatie sessie.


Gametime: Party & Co - MH editie

Vervolgens was het tijd voor een korte pauze met overheerlijke cupcakes zonder ei van @cake.vana. Na deze korte onderbreking was het tijd voor het tweede onderdeel van de dag, Party & Co - Mijn Hindoeïsme editie. Tijdens deze speciale editie van Party & Co was het de bedoeling om als team zoveel mogelijk gouden kaarten te verzamelen. Wie als eerste alle 5 de kaarten had verzameld, die had gewonnen! De categorieën waren: tekenen, quiz, opdracht, verboden woord, en hints. Er zaten ook enkele speciale uitdagingen tussen waarbij team vs team gestreden werd. Wie kan bijvoorbeeld het langst in de houding van Natraj staan? Of lukt het jou om binnen 30 seconden een diya te maken? Er werd gelachen, veel geleerd en veel plezier gemaakt, terwijl er ook genoten werd van heerlijke vega snacks en verse naan.


Netwerken & Socializen

Het event werd afgesloten met een dankwoord vanuit het team. Daarna was het tijd om lekker na te praten, te eten, en verder te spelen! Ook was er een bedankje voor iedereen die aanwezig was. Al met al was het een geslaagde middag die zeker naar meer smaakt!


Deel je ervaring

Hoe vonden jullie het event? We zijn benieuwd naar de foto’s die jij hebt gemaakt van het event. Deel je beelden met ons via Instagram (@mijnhindoeisme) of e-mailadres events@mijnhindoeisme.nl


Kom naar ons volgend event!

Ons volgend event is alweer gepland! Ditmaal zoals elk jaar in november een Zoom event waarin we het hindoeïsme met elkaar bespreken: Herken Mijn Hindoeïsme. Wil jij erbij zijn? Meld je aan via deze LINK.Tot op het volgend event!


66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page