top of page

ARTIKELEN

Terugblik HindYou event: Diwali Mandir Event

Zondag 5 november organiseerden wij samen met de Shri Ram Mandir in Den Haag een Diwali Mandir Event. Het was een mooi en vernieuwend bezoek en samen met onze deelnemers beleefden we een gezellige en inspirerende middag. Ook benieuwd wat dit bezoek zo leuk maakte voor jongeren? Lees snel verder en bekijk de foto’s.


Binnenkomst

Het was een prachtige zondagmiddag waar jongeren zich verzamelden in de mandir, een plek vol spirituele betekenis en een gevoel van sereniteit. Zodra je binnenkwam werd de deur opengedaan en werd je ontvangen door onze teamleden. Met een naamsticker op liep je door naar de mandir. Er was voldoende plek en er heerste een oase van rust door de aanwezigheid van een mooi altaar en alle murthi's (beelden). De muziekgroep onder leiding van Steve Gierdharie bracht mooie en rustgevende liederen (bhajans en kirtans) ten gehore.


Diwali lezing en dialoog

Vervolgens gingen we over naar de parvachan (lezing). Deze werd door pandit Attry Ramdhani net wat anders vormgegeven speciaal voor Mijn Hindoeïsme. De pandit gaf in het Nederlands een korte introductie over Diwali en een boodschap in het teken van Diwali: “zij die tevreden zijn in zichzelf, in balans zijn en het licht in zichzelf aanschouwen, zijn verbonden met het Goddelijke en op weg naar bevrijding”. Een tijdloze boodschap die eenieder van ons wel raakt. Iedereen kreeg vervolgens de kans om vragen te stellen over Diwali en andere gerelateerde onderwerpen. Pandit Attry Ramdhani gaf waardevolle antwoorden, waarbij hij de heilige geschriften combineerde met onze dagelijkse gewoontes en de maatschappelijke relevantie ervan benadrukte. Alles werd uitgelegd in het Nederlands. Dit leidde tot een boeiend gesprek tussen de pandit en onze jongeren van Mijn Hindoeïsme.


Interactief bezoek

Na het vragenuurtje, was het tijd voor aarti en heerlijke prasad. Tijdens de aarti kon je makkelijk meezingen met de liedjes, omdat deze duidelijk werden gepresenteerd op een tv met Nederlandse teksten. Heel hip! De interactie in de mandir ging zelfs een stap verder. De jongeren werden verdeeld in groepen en we speelden een spannende '30 seconds' game met Diwali als centraal thema. Vervolgens bespraken we enkele stellingen, en de deelnemers deelden interessante meningen en inzichten. Één van de stellingen die bijvoorbeeld werd behandeld was het volgende “we zouden op diwali festivals meer aandacht aan religie moeten geven”. Veel van de jongeren waren het hier mee eens en gaven aan dat het vooral om dans en muziek draait. Super gezellig natuurlijk, maar het behandelen van de diepere betekenis en de spiritualiteit erbij betrekken zou een mooie aanvulling zijn volgens de jongeren.


Gezellige maaltijd

Vervolgens mochten we in de ruimte boven de mandir aanschuiven voor een heerlijke maaltijd: biryani met paneer. Iedereen was inmiddels losgekomen en de saamhorigheid was goed voelbaar. Je hoorde gelach en een hoop leuke gesprekken. Het was een dag om niet te vergeten. Juist omdat die extra warmte en saamhorigheid het mooiste is om te ervaren in het huis van bhagwaan.91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page