top of page

ARTIKELEN

Terugblik Summer Social Event

Zon, strand, meditatie, pani puri’s en schaafijs, wat hebben deze woorden met elkaar gemeen? Ons Social Summer Event! Op zondag 11 juni kwamen we met zijn allen gezellig bij elkaar om samen het hindoeïsme te beleven en te socializen. Het event bestond uit 3 sessies waarbij iedereen vrij was om zelf een eigen volgorde te bepalen: meditatie, kennis en game. Ben je benieuwd hoe het was, lees dan verder!


Kon jij niet bij het event aanwezig zijn? Niet getreurd, er komen nog meer events aan! Op vrijdagavond 23 juni gaan wij naar Adipurush in Pathe Arena! Ben jij er ook bij? Klik hier om je aan te melden. Tot dan!


Meditatie workshop

De meditatie sessie werd gegeven door Anupam en Susma. Onder hun begeleiding leerden de deelnemers eenvoudige en stress verlagende meditatie- en ademhalingsoefeningen die ze zelf thuis ook kunnen uitoefenen. Daarnaast werd ook de basistheorie achter yoga en meditatie behandeld voor theoretische kennis. De sessies werden gegeven op het terras van BeachClub La Parade, onder de parasols, met een lekker koel briesje. Hierdoor kwam iedereen heerlijk tot rust.


Kennis delen

Binnen in de beachclub vond de Kennis & Kennen ronde plaats. Een interessante en interactieve dialoog bestaande uit 3 onderdelen: Hindoeïsme in Nederland (Hoe ervaar jij het hindoeïsme in Nederland?), Mijn Hindoeïsme (hoe is het Hindoeïsme voor jou?) en HindYou (wat weet jij over deze onderwerpen en waar wil je meer over weten?). Vragen en onderwerpen die aanbod kwamen waren bijvoorbeeld, hoe zou jij het hindoeïsme in Nederland willen beleven? Wat vind je van sewa? Wat zou je willen weten over Satsang en hoe om te gaan met vragen over hindoeïsme? Dit leidde tot interessante gesprekken en nieuwe inzichten waarbij iedereen er wat van kon opsteken!


Escape Game

Tot slot was er ook een spannende Escape Game, deze stonden in het teken van Surya (de Zonnegod) en Chandra (de God van de Maan). Tijdens de Escape Game moesten de deelnemers puzzels oplossen, hengelen naar het goede antwoord en vooral goed samenwerken om zo de Escape Game te kunnen uitspelen! Het einddoel was het vinden van het symbool van de liefde tussen Chandra en zijn vrouw Rohini en in de andere game moest men op zoek naar de diamant Syamantaka. Deze diamant was ooit van Surya Dev maar is verloren gegaan op aarde.


Tot slot

Onder het genot van heerlijke pani puri’s van The Pani Puri Bar,, wraps gemaakt door een van de deelnemers en ook schaafijs van Ahvi schaafijs konden de deelnemers gezellig met elkaar kletsen en chillen op het terras van BeachClub La Parade. Al met al was het een gezellige maar ook een leerzame middag!


135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page