top of page

ARTIKELEN

Terugblik Mijn Shivratri 2022

Op maandagavond 28 februari vierden we samen online Shivratri. Deze bijzondere feestdag staat in het teken van Shiva. Gedurende het event hebben we daarom kennis over Shiva opgedaan, een leuke dilemma game met elkaar gespeeld en samen gemediteerd. Ook was er live muziek van Mantravibes! Wil je weten hoe het was en welke inzichten gedeeld werden? Lees snel verder!


De dialoog

Het event startte om 19.15 uur. Het welkomstwoord werd gehouden door Sunjay, onze voorzitter, met een gezamenlijk openingsgebed. Vervolgens werd via een talkshowsessie het verhaal van Shiva besproken. Er werd ingegaan op zijn rol in de wereld, wat Shiva betekent voor ons en belangrijke personen omtrent Shiva. Wist jij bijvoorbeeld dat Ravan een Shiva-bhakt was en zelf de Shiva Tandava Stotram geschreven heeft? Dit is een Stotram (lofgezang) die de schoonheid en kracht van Shiva beschrijft.


Dilemma Game

Daarna was het tijd voor het Dilemma Game. De deelnemers werden in drie groepen verdeeld, begeleid door Akash en Satish, Shyama en Nandani en tot slot Sunjay. Elke groep kreeg een aantal dilemma’s voorgeschoteld. De dilemma’s begonnen gemakkelijk maar werden al gauw abstracter en inhoudelijk lastiger. Binnen de groep gaven de deelnemers aan waarom ze voor een bepaalde keuze gekozen hadden, waardoor er een natuurlijke discussie volgde. Hierdoor leerden we van elkaar en deelden we ervaringen uit. Wil jij ook het dilemma spel spelen? Bekijk de presentatie hieronder!Mantravibes

Na deze sessie kwamen de deelnemers weer bij elkaar en werden klassikaal de verschillende ervaringen met elkaar gedeeld. Vervolgens werd er afgesloten door gezamenlijk 108x AUM Namah Shivay te reciteren onder muzikale begeleiding van Diepak Ramjiawan (Mantravibes). Het event eindigde om 20.30 uur, waarna een deel aanwezig bleef om nog gezellig na te praten en te socializen!


Bekijk de volledige presentatie hieronder en een hand-out met kennis.Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Houd onze evenementen pagina of de socials goed in de gaten voor het volgende event!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page