top of page

ARTIKELEN

Terugblik Mandir JongerenEvent Shri Vishnu Mandir Almere

Met bijna 60 jongeren bezochten we de Shri Vishnu Mandir in Almere. Wil je weten hoe het was? Lees dan snel verder en bekijk de video! Heb je het event gemist? Niet getreurd, op zondag 23 juni vindt de tweede editie van ons Summer Social Event plaats in Beachclub La Parade te Kijkduin!


Op zaterdag 25 mei bezochten we de Shri Vishnu Mandir in Almere voor ons tweede mandir bezoek. Het event begon middels een puja, waarbij we de mogelijkheid kregen om ook zelf bloemen te offeren bij de murties.


Daarna hadden we een leuke ijsbreker om elkaar beter te leren kennen. Op elke zijde van een grote dobbelsteen stond een categorie, elke categorie had een aantal mogelijke vragen. De dobbelsteen werd willekeurig doorgegeven aan de deelnemers. Zo ontstonden er leuke discussies rondom vragen zoals “Welk hindoe feestdag spreekt je het meeste aan?”, “Zou je afkijken/valsspelen op een examen als het kon?”, en “Hoe zou je 15 minuten van je vrije tijd spiritueel benutten?”. Hier kwamen interessante antwoorden en gesprekken uit voort.


Dialoog met Bikram Lalbahadoersing

Ook onze gastspreker, Bikram Lalbahoersing, kwam er niet onderuit en moest een ijsbreker beantwoorden. Hierna vond gelijk het tweede deel van het event plaats, een talkshow tussen Sunjay en Bikram, met vragen van het publiek. Bikram is Hoofd Hindoe Geestelijke Verzorging bij Justitie en vertelde wijze levenslessen. Zo vertelde hij dat we karmisch verbonden zijn met onze familie. Ook ging hij in op hoe je om dient te gaan met onenigheid binnen de familie, connectie te maken om nader tot elkaar te komen en hoe je zelf spiritueel kan groeien.


Bhajan Bingo - Game

Hierna was het tijd voor een leuke game! Vanuit de mandir gingen we door naar de eetzaal waar we prasad ontvingen en de tafels al klaar stonden. Het was namelijk tijd voor een spannende bingo met moderne bhajans! Elke deelnemer had een bingo kaartje met daarop de titels van bhajans, wij speelden een bhajan af en vervolgens dienden de deelnemers te raden welke bhajan het was en het juiste vakje af te strepen. Iedereen luisterde vol spanning maar tussendoor was er natuurlijk ook veel plezier. Er waren 3 winnaars en er was iemand met een valse bingo die natuurlijk een stukje moest zingen! De prijzen waren Party&Co – MijnHindoeisme editie (hoofdprijs), een leuke persoonlijke verzorgingspakket en een chocoladereep. Wil jij de bhajan bingo ook spelen? Download hieronder de bingo kaarten en beluister in willekeurige volgorde de bhajans via de Spotify link!

 

De avond werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en als bedankje kreeg iedereen een poster van Devta of Devi mee. Heb je het event gemist? Niet getreurd, zondag 23 juni is de tweede editie van ons Summer Social Event, in beachclub La Parade! Meld je snel aan!

Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (20 pagina's)
.pdf
Download PDF • 4.47MB

Bing kaarten

Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (1)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (2)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (3)
.pdf
Download PDF • 1.77MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (4)
.pdf
Download PDF • 1.77MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (5)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (6)
.pdf
Download PDF • 1.77MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (7)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (8)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (9)
.pdf
Download PDF • 1.78MB
Mijn Hindoeïsme - Bhajan Bingo (10)
.pdf
Download PDF • 1.78MB

Dank aan de Shri Vishnu Mandir Almere en alle vrijwilligers voor hun inzet!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page